Offset preprinted #80 gloss through digital

Hi,

I am running shells that were printed on an offset press through a digital laser Ricoh pro c5100s. Every time I start running the job the first 10 have no issues but after that the toner starts blotching (images attached).

Approx the first 10 come out fine:
IMG_2715.jpeg


and then this starts to happen:
IMG_2716.jpeg


Is this an issue with the temperature of the fuser?

Thanks!
 

chriscozi

Well-known member
Hi,

I am running shells that were printed on an offset press through a digital laser Ricoh pro c5100s. Every time I start running the job the first 10 have no issues but after that the toner starts blotching (images attached).

Approx the first 10 come out fine.

Is this an issue with the temperature of the fuser?

Thanks!
Maybe to probably.
Test hypothesis by:
Confirm the 'paper' settings are correct ie 'coated, preprinted.'
Test with settings for 'lighter, coated, preprinted' paper.
If the results are better then probably.
Last item to consider - is the job AQ or UV coated or have an overabundance of spray powder?
Some/one of these could maybe lead to picking issues.
YMMV
 

Make_It_So

Member
I have only seen this happen when there is a flood coat (aqueous). Any coating needs to be k/o so the digital image can be placed on the original substrate surface.
 

What About Profitability?

Canon 2022
The Video You Really
Need To Watch

Modern offset press performance comes with several nuances.
Chris Travis, Director of Technology at Koenig & Bauer, shares some details.
View The Video

   
Top